PRACTICE TEST 1

1. What would you type in the run box, or command prompt to execute the Registry Checker program ?
REGSCAN.EXE
CHKREG.EXE
REGCHK.EXE
SCANREG.EXE
2. To create the Windows 2000 setup disks from the DOS prompt you could type ?
\bootdisk\makeset a:
\setup\makeboot a:
\bootdisk\makeboot a:
\setup\makeset a:
chkreg.exe
3. When a user is logged on, to Windows 2000 and wants to use an encrypted file, what must they do ?
They don not have to do anything, the file will be automatically decrypted.
They must enter the files decryption password, before the file will open.
The user must have administrator rights in order to decrypt files.
Type cipher.exe /d (filename)
4. A general protection fault can occur when one application or driverís memory space gets overwritten by another application or driver.
True False
5. HPFS High Performance File System is supported by which operating systems ?
Windows NT 3.51
Windows 98
Windows NT 4.0
Windows 2000
6. In Win 2000 you can delete items by dragging them into the Recycle Bin. While dragging the file to be deleted into the Recycle Bin what key must you press so the item is deleted from your computer without being stored in the Recycle Bin ?
CTRL
SHIFT
ALT
DEL
7. In Windows 2000 you can encrypt a file from the DOS command prompt using ?
encypt.exe
cipher.exe
encypt.exe
chkreg.exe
You can not encrypt a file from DOS.
8. No operating system found, what is one way you could correct this problem without loosing all the data on the drive ?
Boot from a start up disk, and type format sys c:
Boot from a start up disk, and type sys c:
Boot from a start up disk, and type restore sys c:
Boot from a start up disk, and type sys /r c:
9. Windows 2000 uses the new NTFS5 file system, what other OS can access an NTFS5 partition ?
Windows NT 4 only with service pack 4
OS/2
Both Windows NT 4 and NT 3.51
Windows Me
10. How do you choose a default printer ?
Right click the icon for the printer you want to use as the default printer, and then click Set As Default.
From Device Manager, select default printer from the menu box select the printer you want as the default.
Right click the printer folder, then click change default printer and select the printer you want as default.
From the printers folder check the radio box next to the printer you want as default.
11. Each time Windows 95 starts, it backs up the Registry by copying the current SYSTEM.DAT and USER.DAT files to ?
SYSTEM.OLD and USER.OLD
SYSTEM.DA0 and USER.DA0
SYSTEM.BAK and USER.BAK
SYSTEM.001 and USER.001
12. What is the correct order of execution for the following files in MS-DOS ?
IO.SYS, MSDOS.SYS, CONFIG.SYS, COMMAND.COM, AUTOEXEC.BAT
CONFIG.SYS, IO.SYS, MSDOS.SYS, COMMAND.COM, AUTOEXEC.BAT
MSDOS.SYS, IO.SYS, CONFIG.SYS, COMMAND.COM, AUTOEXEC.BAT
COMMAND.COM, IO.SYS, MSDOS.SYS, CONFIG.SYS, AUTOEXEC.BAT
13. If you do not have a dual boot system, which file is not required ?
NTBOOTDD.SYS
BOOTSECT.DOS
NTDETECT.COM
BOOT.INI
CHKREG.EXE
14. In Win 2000, what file is needed only if you are using a SCSI-controlled boot partition, and the SCSI adapter does not have a SCSI BIOS enabled ?
NTLDR
COMMAND.COM
NTBOOTDD.SYS
NTDETECT.COM
15. What command line tool provides the same information as the Microsoft System Information Tool ?
MSINFO.EXE
WINFO.EXE
HWINFO.EXE
SYSINFO.EXE
16. When you press the F8 key while Win 98 is booting what happens ?
The computer will continue booting normaly.
A menu appears from which you can select, boot in safe mode.
Regscan will execute allowing you too choose a backup copy of the registry.
The computer will automatically boot in safe mode.
17. What program can you select from the tools menu in the System Information Utility, that detects devices that prevent Windows from starting ?
Device Checker
Automatic Skip Driver
System File Checker
Diagnostic Tool
18. What utility converts a hard drive from FAT16 to FAT32 ?
FAT32.EXE
DCV.EXE
CON32.EXE
CVT1.EXE
19. Which Windows version does not come with a Defragment program ?
Windows ME
Windows 98
Windows 2000
Windows NT
20. Windows 2000 uses the new NTFS5 file system, what other OS can access an NTFS5 partition ?
Windows Me
OS/2
Windows NT 4 only with service pack 4
Both Windows NT 4 and NT 3.51
21. What is the file that Ntldr reads in order to know what options and timeout to present ?
BOOT.INI
NTSYS.INI
BOOTSECT.INI
NTSYS.INI


Practice Test 1 Answer Sheet

1. What would you type in the run box, or command prompt to execute the Registry Checker program ?
REGSCAN.EXE
CHKREG.EXE
REGCHK.EXE
SCANREG.EXE
Correct answer: SCANREG.EXE
Explanation: SCANREG Runs the Registry Checker program, which scans your registry. If Registry Checker notices a problem, it automatically replaces the registry with the backup copy.
2. To create the Windows 2000 setup disks from the DOS prompt you could type ?
\bootdisk\makeset a:
\setup\makeboot a:
\bootdisk\makeboot a:
\setup\makeset a:
Correct answer: \bootdisk\makeboot a:
3. When a user is logged on, to Windows 2000 and wants to use an encrypted file, what must they do ?
They don not have to do anything, the file will be automatically decrypted.
They must enter the files decryption password, before the file will open.
The user must have administrator rights in order to decrypt files.
Type cipher.exe /d (filename)
Correct answer: They don not have to do anything, the file will be automatically decrypted.
Explanation: When a user is logged on, they don't have to decrypt files to use them EFS automatically detects an encrypted file, locates the users private key and decrypts the file.
4. A general protection fault can occur when one application or driverís memory space gets overwritten by another application or driver.
True False
Correct answer: True
5. HPFS High Performance File System is supported by which operating systems ?
Windows NT 3.51
Windows 98
Windows NT 4.0
Windows 2000
Correct answer: Windows NT 3.51
Explanation: HPFS High Performance File System is the file system used with OS/2, Windows NT 3.51 supported partitions formatted with HPFS, but it did not support formatting new drives as HPFS. In Windows NT 4.0 and above, the support for HPFS was eliminated.
6. In Win 2000 you can delete items by dragging them into the Recycle Bin. While dragging the file to be deleted into the Recycle Bin what key must you press so the item is deleted from your computer without being stored in the Recycle Bin ?
CTRL
SHIFT
ALT
DEL
Correct answer: SHIFT
7. In Windows 2000 you can encrypt a file from the DOS command prompt using ?
encypt.exe
cipher.exe
encypt.exe
You can not encrypt a file from DOS.
Correct answer: cipher.exe
8. No operating system found, what is one way you could correct this problem without loosing all the data on the drive ?
Boot from a start up disk, and type format sys c:
Boot from a start up disk, and type sys c:
Boot from a start up disk, and type restore sys c:
Boot from a start up disk, and type sys /r c:
Correct answer: Boot from a start up disk, and type sys c:
9. Windows 2000 uses the new NTFS5 file system, what other OS can access an NTFS5 partition ?
Windows NT 4 only with service pack 4
OS/2
Both Windows NT 4 and NT 3.51
Windows Me
Correct answer: Windows NT 4 only with service pack 4
10. How do you choose a default printer ?
Right click the icon for the printer you want to use as the default printer, and then click Set As Default.
From Device Manager, select default printer from the menu box select the printer you want as the default.
Right click the printer folder, then click change default printer and select the printer you want as default.
From the printers folder check the radio box next to the printer you want as default.
Correct answer: Right click the icon for the printer you want to use as the default printer, and then click Set As Default.
11. Each time Windows 95 starts, it backs up the Registry by copying the current SYSTEM.DAT and USER.DAT files to ?
SYSTEM.OLD and USER.OLD
SYSTEM.DA0 and USER.DA0
SYSTEM.BAK and USER.BAK
SYSTEM.001 and USER.001
Correct answer: SYSTEM.DA0 and USER.DA0
12. What is the correct order of execution for the following files in MS-DOS ?
IO.SYS, MSDOS.SYS, CONFIG.SYS, COMMAND.COM, AUTOEXEC.BAT
CONFIG.SYS, IO.SYS, MSDOS.SYS, COMMAND.COM, AUTOEXEC.BAT
MSDOS.SYS, IO.SYS, CONFIG.SYS, COMMAND.COM, AUTOEXEC.BAT
COMMAND.COM, IO.SYS, MSDOS.SYS, CONFIG.SYS, AUTOEXEC.BAT
Correct answer: IO.SYS, MSDOS.SYS, CONFIG.SYS, COMMAND.COM, AUTOEXEC.BAT
13. If you do not have a dual boot system, which file is not required ?
NTBOOTDD.SYS
BOOTSECT.DOS
NTDETECT.COM
BOOT.INI
Correct answer: BOOTSECT.DOS
14. In Win 2000, what file is needed only if you are using a SCSI-controlled boot partition, and the SCSI adapter does not have a SCSI BIOS enabled ?
NTLDR
COMMAND.COM
NTBOOTDD.SYS
NTDETECT.COM
Correct answer: NTBOOTDD.SYS
15. What command line tool provides the same information as the Microsoft System Information Tool ?
MSINFO.EXE
WINFO.EXE
HWINFO.EXE
SYSINFO.EXE
Correct answer: HWINFO.EXE
Explanation: HWINFO.EXE Hardware Diagnostic command line tool provides the same information as the Microsoft System Information Tool, it is color coded with blue text as warnings and red text as problems. To run type hwinfo.exe /ui switch. It will not run without the switch.
16. When you press the F8 key while Win 98 is booting what happens ?
The computer will continue booting normaly.
A menu appears from which you can select, boot in safe mode.
Regscan will execute allowing you too choose a backup copy of the registry.
The computer will automatically boot in safe mode.
Correct answer: A menu appears from which you can select, boot in safe mode.
17. What program can you select from the tools menu in the System Information Utility, that detects devices that prevent Windows from starting ?
Device Checker
Automatic Skip Driver
System File Checker
Diagnostic Tool
Correct answer: Automatic Skip Driver
Explanation: ASD.EXE (Automatic Skip Driver) Detects devices that prevent Windows from starting. Located at c:\windows It will automatically disable device drivers or operations that fail during startup. You can start the Automatic Skip Driver Agent from the tools menu in the System Information Utility.
18. What utility converts a hard drive from FAT16 to FAT32 ?
FAT32.EXE
DCV.EXE
CON32.EXE
CVT1.EXE
Correct answer: CVT1.EXE
19. Which Windows version does not come with a Defragment program ?
Windows ME
Windows 98
Windows 2000
Windows NT
Correct answer: Windows NT
20. Windows 2000 uses the new NTFS5 file system, what other OS can access an NTFS5 partition ?
Windows Me
OS/2
Windows NT 4 only with service pack 4
Both Windows NT 4 and NT 3.51
Correct answer: Windows NT 4 only with service pack 4
21. What is the file that Ntldr reads in order to know what options and timeout to present ?
BOOT.INI
NTSYS.INI
BOOTSECT.INI
NTSYS.INI
Correct answer: BOOT.INI
Explanation: Ntldr reads the boot.in file, and displays the the operating systems Boot Menu. If Windows NT/2000 is selected, NTLDR will run NTDETECT.COM. If another OS is selected, NTLDR will load and run BOOTSECT.DOS, and pass control to it.

 

http://www.justvb.net/it/